Latest Articles

Важни промени во програмата за донации на Мајкрософт
Мајкрософт планира промени во програмата на Мајкрософт на TechSoup Северна Македонија почнувајќи од...
Програма на „Мајкрософт“ за добивање производи со попуст
За да ги добиете производите на „Мајкрософт“ со попуст прво треба да ја регистрирате Вашата...
TABLEAU софтверот е достапен за организациите од регионот
Tableau Desktop е drag-and-drop софтверска апликација која овозможува анализа на податоци во било...

Zahvaljujući našim partnerima u  raznim zemljama , TechSoup Global  kao dokazano dobar partner, dobija  velikodušnu podršku naših partnera  i njihovih proizvoda,  tako činimo velike korake prema mjerljivim utjecajima u oblasti digitalne inkluzije. Ali, ni TSG, niti naši partneri,  ne mogu u potpunosti uspjeti bez dodatne financijske podrške. Tempo kojim se tehnologije mjenjaju je munjevito  i u većini svijeta pristup tehnologijama je na osnovnom nivou i predstoji još mnogo posla da bi se san o globalnoj digitalizaciji ostvario.

TechSoup Global želi iskoristiti priliku da izrazi duboku zahvalnost  organizacijama koje pružaju neophodnu  finansijsku podršku ovom programu.

Microsoft

Microsoft-ov  odnos sa TechSoup je počeo 1995. godine, a oni su i dalje ključni finansijer i vodeći donator proizvoda danas. U 2003. godini, Microsoft je pomogao TechSoup-u da lansira svoju platformu za donacije u Sjevernoj Americi, a 2006. godine, počeli su rad sa TechSoup-o, na globalnom širenju programa. Microsoft je uložio blizu 3 miliona dolara da podrži rast TechSoup Global –a  i  mreže  Partnera,  nevladinih organizacija širom svijeta. Osim toga, tvrtka je donirala više od 281.000.000 $  vrijednosti softvera za pomoć više od 50.000 nevladinih organizacija u 21 zemalja, koje  pružaju usluge svojim zajednicama.

Microsoft-ovo  vodstvo i vizija je ključna  za proširenje TechSoup Global programa, a njihova velikodušnost donosi  relevantne, pristupačne i dostupne informacijske tehnologije za mnoge neprofitne organizacije širom svijeta.

Symantec

Pored uticaja svog programa donacija softvera, Symantec je velikodušno finansira lansiranje programa donacija u Irskoj.

King Baudouin Foundation

The King Baudouin fondacija je obezbijedila  grant za financijsku pomoć  pokretanja programa u Belgiji.

Pozivamo ljude, firme i grupe koje dijele našu viziju da nas kontaktiraju za daljnje informacije.

TechSoup Global (TSG) (www.techsoupglobal.org) je tehnologijski website  CompuMentor-a, jedne od najstarijih i najvećih neprofitnih agencija  za pomoć u tehnologiji u Sjedinjenim Američkim Državama. TechSoup Global nudi neprofitnim organizacijama  izvor tehnologijskih donacijama, te informacije i podršku iz oblasti tehnologije. Svaki mjesec, TSG ima više od 400.000 posjeta od ljudi u više od 190 zemalja diljem svijeta koje su u potrazi za NVO tehnološkom znanju, savjetima  i proizvodima da ostvare svoju misiju. TSG ima više od 400 članke u 14 tehnologških tema, 15 zajednica u forumima za diskusiju, rubriku  sa vijestima iz  tehnologije, te TechFinder  direktorija davatelja usluga za NVO sektor.

Pored online informacija i resursa, TSG nudi uslugu TechSoup donacije software-a i proizvoda, gdje neprofitni sektor  može pristupiti doniranim proizvodima po povoljnim uslovima, koje  velikodušno pružaju korporativnim i neprofitni  partneri u oblasti tehnologije.

TechSoup Stock trenutno nudi pristup doniranim tehnološkim  proizvodima , uz malu administrativnu naknadu, od više od 30 vodećih provajdera kao što su Cisco, Symantec i Microsoft. Od svog osnivanja u januaru 2002. godine, TechSoup Stock je distribuirao više od 1,7 miliona proizvoda do 50.000 neprofitnim organizacijama i osloboditi više od 400 miliona dolara za druge svrhe.

TechSoup je dio globalne TechSoup Technology  programa donacija, kroz koje grupa korporativnih donatora daju donacije proizvoda tehnologije dobrotvornim neprofitnim i nevladinim organizacijama širom svijeta.